DODACI

Komarnici

Komarnici predstavljaju pouzdanu zaštitu od insekata. Mreža komarnika izrađena je od staklenoga vlakna i otporna je na sve vremenske prilike. Kada je komarnik na prozoru, zbog potopnog profila gotovo ga i ne primjećujemo.

Komarnike dijelimo na:

Fiksni komarnici ugrađeni su direktno na prozorski okvir i možete ih po želji skinuti i staviti nazad. Napravljen od aluminijskog profila na koji je napeta mreža protiv insekata. Učvršćivanje se vrši preko kukica koje omogućuju jednostavno skidanje komarnika. Za ugradnju nije potrebno bušenje okvira prozora i sl. To je posebno pogodno za potrebe čišćenja ili ako ih želite skinuti kada vam nisu potrebni.

Rolo komarnici sastoji od aluminijske kasete u kojoj se nalazi osovina sa oprugom i mrežicom protiv insekata i aluminijskih vodilica sa četkicama koje sprečavaju kidanje i oštećenje mrežice. Rolo komarnik se može ugraditi na prozorski okvir i vrata. Rolo komarnik praktičan je zbog opruge koja ga vraća u kutiju, najčešći je izbor za prozore. Rolo komarnik je idealno rješenje za prozore gdje je potrebno prolaziti van (npr. za zalijevanje cvijeća). Kad se komarnik digne mreža se namata kao roleta. Treba naglasiti i da komarnik nije potrebno održavati.

Klizni komarnici su napravljeni od aluminijskog okvira na koji je napeta mrežica protiv insekata.  Okvir odnosno segment se ubacuje u aluminijske vodilice koje su fiksirane oko vrata, te kližu po istima. Klizni komarnik je idealan za klizna balkonska vrata i izlaze na terase.

Zaokretni komarnik je izveden od profila koji čini okvir. Na okvir se na male pante pričvršćuje krilo na kojem je napeta mrežica protiv insekata. Pant ima u sebi oprugu koja krilo zaokretnog komarnika stalno drži zatvorenim. Pomoć kod zatvaranja je magnetna traka koja dodatno zatvara krilo.

OKOVI ZA KOMARNIKE I VRATA

U tvornici pvc stolarije, alu bravarije i izo stakla, možete naći veliki izbor poluoliva, kvaka i rukohvata za svoju stolariju. Svi materijali su dobavljivi u nekoliko vrsta materijala kao i boja. Poluolive za pvc stolariju imamo u pvc verziji kao standardnu opremu prozora. One su još dobavljive u alu verziji kako i u inox verziji. Kvake za ulazna vrata standardno nudimo u bijeloj boji s time da je baza kvaka aluminij. Dostupna je također u inox varijanti. Rukohvate imamo u nekoliko izvedbi, P rukohvat, kvadratni rukohvat, ravni rukohvat, kosi rukohvat. Također su dobavljivi u nekoliko vrsta materijala, najčešće su to aluminij i inox.

Rolete

Rolete dijelimo na nadgradne kutije i vanjske kutije.

Nadgradne kutije su PVC kutije za rolete visine 175, 205 i 240 mm. To je nova generacija kutija za rolete najmodernijeg dizajna. Jednostavno se ugrađuju u nove i stare objekte, imaju lako dostupnu revizijsku blendu, te odličnu statiku zbog čeličnog ukrućenja, te vanjske alu-blende. Postojane su i ne mijenjaju oblik te se proizvode u skladu s prozorima i vratima. Odlikuju se visokom toplinskom i zvučnom izolacijom, te se po potrebi mogu jednostavno reciklirati u funkciji zašite okoliša. Rolete su kvalitetna sjenila koja brzo i lako u potpunosti zatamne prostor. Pridonose toplinskoj i zvučnoj izolaciji, potpunom zamračenju, zaštiti prozora i vrata, a uz primjerene dodatke i protuprovalnoj zaštiti. Moguća je izvedba sa unutrašnjim i vanjskim kutijama te su idealne za naknadnu ugradnju. Otvaraju se pomoću gurtne, kurble ili elektromotora.

Vanjske rolete dolaze u visinama 140, 165, 180mm. Izvedene su od aluminija. Imaju prednost pred nadgradnim roletama jer zauzimaju malo prostora za ugradnju. Također dobavljive su u bojama prema RAL karti. Revizijski poklopac je uvijek izvana. Pogon vanjskih roleta može biti na gurtomat, kurblu ili elektromotor. Vanjska roleta ima opciju ugradnje rolo komarnika u kutiju.

Očuvanje topline

Spuštena roleta po zimi čuva toplinu prostora. Gubitak kroz staklene površine se smanjuje do 30% što znatno utječe na smanjenje troškova grijanja.

Zaštita od vremenskih nepogoda

Spuštena roleta je najbolja zaštita od vjetra, kiše, snijega, tuče, prejakog sunca.

Sigurnost

Zaštitni učinak spuštene rolete je veliki. Provalnicima se produžuje vrijeme provale i povećava buku pri nasilnom djelovanja svjetlosti i vrućine.

Lamele

PVC lamele se ekstrudiraju (istiskuju) iz PVC granulata o kojemu ovisi kvaliteta i trajanje letvica. Od svih sjenila uz alu roletu najbolja su zaštita od sunca, topline, hladnoće, kiše i snijega. Boje PVC roleta se biraju ovisno prema potrebama kupaca no naša preporuka je što svjetlija roleta time bolja, tako ćemo izbjeći nepotrebna uvijanja roleta jer na tamnije slojeve roleta atmosferski utjecaji su jači te tamnije rolete se brže uvijaju a plastika se brže ukruti pa samim time i brzo puca. Stoga, preporuka je svjetlija PVC roleta!

Standardi visine letvica za PVC letvicu (37 mm ili 40 mm) ne bi trebala prelaziti 140 cm jer u protivnom se roleta lakše savija, bilo atmosferskim utjecajima ili nekim drugim fizičkim utjecajima.

Očekivani vijek trajanja je između 15 – 20 godina ako se poštuju standardi pri ugradnji i korištenju rolete i tome vrlo zahvalna za predviđeni rok trajanja.

Alu lamele se proizvode iz gotovih aluminijskih ploča, punjene su standardnom gustoćom pur pjene, sa perforacijom.

Zbog materijala moguć je velik izbor boja. Dobar je izolator, postojanost materijala prelazi 50g., dok kod boje koja se nanosi postupkom plastifikacije kvaliteta sjaja varira između 15 – 30 godina.

Standardi visine letvice za ALU su 39 mm i 43 mm i preporučljive širine za ugradnju 180 cm i 220 cm što je još jedna prednost nad PVC roletom osim znatno dužeg vijeka trajanja.

Unutarnje žaluzine

Aluminijske žaluzine (venecijaneri) su klasičan i vrlo ekonomičan način zaštite od sunca. Žaluzine su alternativa klasičnim zavjesama zbog jednostavnosti i velikih mogućnosti blokiranja i propuštanja svjetlosti. Moguć je veliki raspon regulacije svjetlosti, od najsvjetlijeg do najtamnijeg. Žaluzine se dijele na vanjske i unutarnje. Unutarnje žaluzine su dubine cca 25 mm te imaju dva oblika upravljanja: špagica za pomicanje žaluzine gore-dolje i ručkica kojom se podešava kut lamela žaluzine. Vanjske žaluzine imaju dubine od 50 mm do 90 mm. Upravljanje je isključivo pomoću kurble (monokomande) ili elektromotora. I jedan i drugi sistem upravljanja imaju dizanje i spuštanje vanjske žaluzine kao i zakretanje alu lamela u određeni položaj, kut. Proizvode se po mjeri kupca. Široka paleta boja pruža Vam beskrajne mogućnosti odabira za ugodniji izgled Vašeg doma. Područja uporabe: sve vrste prozora,klizne stijene, fasade.

Karakteristike alu žaluzina:

 • zaštita od sunčevih svjetlosti
 • zaštita od pogleda izvana
 • estetski efekt
 • ekonomičnost
 • jednostavno upravljanje
 • visoko kvalitetni mehanizmi
 • velik izbor boja

Vanjske ALU žaluzine

Vanjske alu žaluzine upotrebljavamo kao fasadne elemente za zaštitu od sunca. Nagibom lamela možemo regulirati svjetlost i toplinu u prostoru. Postavljamo ih ispred staklenih fasada ili prozora. Aluminijske lamele mogu biti različitih širina, različitog razmaka između pojedinih lamela. Najpoznatiji tip vanjske lamele je C lamela. Tu su još prisutne T lamela, te VZ lamela. Sve lamele su perforirane i time ojačane. Imaju dosta veliki stupanj otpornosti na vjetar. Dubina lamela je također različita od modela do modela pa tako imamo najčešće korištenu dubinu od 80mm.

 • lamele su od ekstrudiranoga aluminija
 • lamelama upravljamo pomoću kurble ili motornim pogonom
 • ekstrudirane lamele su otpornije i na tuču
 • vanjske alu žaluzine mogu biti sa vidljivom alu blendom ili podžbuknom alu lamelom
 • pored zaštite od sunca predstavljaju ujedno i jedan vrlo estetski element oblikovanja fasade